Horten

Horten er en kystkommune med en kystlinje på 40 kilometer fra Tønsberg kommune i sør til Re kommune i nord.Horten kommune har to byer: Horten og Åsgårdstrand og tre tettsteder; Skoppum, Borre og Nykirke. Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågåter og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv.

Byen ligger sentralt plassert med kort avstand til Oslo

Hortens regionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter og omtales ofte som Norges ”Silicon Valley”. Industrien i området ligger i verdenstoppen innen anvendt mikro- og nanoteknologi. I kommunen ligger bl. a GE Vingmed Ultrasound, som produserer medisinske ultralydscannere og andre medisinske elektronikkinstrumenter, Simrad og Kongsberg Maritime, begge bedrifter i Kongsberg Gruppen, som produserer navigasjonssystemer, simulatorer m.m, Norspace , som produserer elektronikk for romfartsindustrien og SensoNor, som produserer sensorer for kollisjonsputer og dekktrykk.

Kommunen har 27 477 innbyggere (pr 1. kvartal 2021) der flertallet bor i Horten by. Horten har det høyeste utdanningsnivået i Vestfold og ligger på 14. plass i landet.