Bjerch & Krefting ble etablert i 2014 i forbindelse med at selskapene Krefting Eiendom AS og Bjerch Eiendom AS ønsket en videre satsing i Grini Næringspark.

Begge selskapene hadde siden 2004 vært medeiere i BMW Bygget AS, med 2 andre partnere. De to øvrige partnerne ble i 2014 kjøpt ut, og satsningen ble ytterligere styrket med kjøpet av Grini Næringspark 4B.

I 2016 kjøpte Bjerch & Krefting 34% av Grini Næringspark 8 sammen med Clarksons Platou. Dette bygget ble solgt i 2019.

Sommeren 2018 ble Natobygget (Grini Næringspark 3) overtatt. Dette bygget ble renovert i løpet av 2018/2019 og fremstår i dag som et tidsmessig og flott bygg.

I 2019 kjøpte Bjerch & Krefting 1/3 av Ringeriksveien 158 på Vøyenenga i partnerskap med Haug Invest AS og Ringeriksveien Invest AS. Dette bygget ble kjøpt med tenkt på fremtidig boligutvikling i området.

I desember 2021 ble eiendomssatsingen utvidet ytterligere til Horten. Kjøpesenteret Torggården og Torgkvartalet som huser både Politiet og NAV i Horten ble kjøpt.

Krefting er en norsk familiebedrift som produserer og distribuerer teknisk-kjemiske merkervarer av ren kvalitet i Norge og Sverige.
Vi leverer produkter til rengjøring, vedlikehold og overflatebehandling av bil, båt, hus, hytte, hage og hjem. Vår strategi er at vi skal være en profesjonell, rå og offensiv merkevareleverandør av teknisk kjemiske produkter.

Vår mest kjente merkevare er Plumbo, hele Norges avløpsåpner siden 1909. Vi er eksklusiv distributør av Autoglym bilpleiemidler på forbruker- og proffmarkedet i Norge og Sverige. Blant våre andre kjente merkevarer er Sterling, Ferro-Bet, Selaclean, Stabil, Duxola, Soteks, Nippon, Kirk og Temus

Hovedkontoret er på Vøyenenga utenfor Oslo.

Krefting har også interesser i eiendom og skipsutstyr.

Krefting feirer i 2024 sitt 60-års jubileum.

Bjerch Eiendom AS har sitt opprinnelige utspring fra grafisk bransje.
Selskapet ble etablert i 1995 da Bjerch Trykkeri AS kjøpte sine første egne lokaler. Noen år senere gjorde selskapet sin første investering i Grini Næringspark 1.

Bjerch Trykkeri AS (1881) og AIT Oslo AS (1887) var to av landets eldste grafiske bedrifter. Selskapene fusjonerte i januar 2015 under navnet AIT Bjerch AS, da Bjerch Trykkeri AS kjøpe AIT Oslo AS

Selskapet ble i 2021 solgt til de ansatte i bedriften, som har drevet dette videre frem til 2023. Fra 1. januar 2024 har selskapet blitt solgt til Merkur Gruppen, og dermed blitt en del av en stor grafisk satsing.